Ανακαλύπτοντας το σκοπό της ζωής μου | 4peoplematters

Ανακαλύπτοντας το σκοπό της ζωής μου | 4peoplematters

Βιωματικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας Ανακαλύπτοντας το σκοπό  της ζωής μου

Το βιωματικό εργαστήρι Αυτογνωσίας Ανακαλύπτοντας το σκοπό της ζωής μου είναι ένα βιωματικό ταξίδι αυτογνωσίας που σκοπό έχει να μας εμπνεύσει, ενδυναμώσει και καθοδηγήσει για να ορίσουμε το γενικό σκοπό της ζωής μας, αυτόν που επιλέγουμε να υπηρετούμε με βάση τις αξίες μας, τα ιδανικά μας. Για μια ζωή συνδεδεμένη με την καρδιά.

‘Ο σκοπός της ζωής είναι να βρεις το σκοπό σου στη ζωή και να δώσεις όλη την καρδιά σου και την ψυχή σου σε αυτόν’.

Gautama Buddha

  • Ποιός / ποιά θέλω να είμαι; Που θέλω να πάω; Τι θέλω να πετύχω;
  • Τι θέλω να υπηρετώ στη ζωή μου;
  • Ποιές είναι οι προτεραιότητες, και αξίες που οδηγούν τη ζωή μου μέχρι τώρα;
  • Τι θέλω να κάνω διαφορετικά; Τι θέλω να αλλάξω; Τι επιθυμώ, τι επιλέγω να με οδηγεί;
  • Οι στόχοι που θέλω να υλοποιήσω συνάδουν με το σκοπό μου, τα βαθύτερα ‘θέλω’ της καρδιάς μου, υπηρετούν τις αξίες, τα ιδανικά μου;

‘Το ιδανικό σου είναι το κατάρτι σου. Δέσου γερά επάνω του για να ξεφύγεις από τις Σειρήνες του πειρασμού. Δεμένος σφιχτά στο κατάρτι ο Οδυσσέας δεν καταφέρνει να λυθεί παρά τη σαγήνη των Σειρήνων.

Αρπάξου από το όνειρό σου, από το υψηλό ιδανικό σου και μην ακούς καμιά άλλη φωνή.’ Ραψωδία μ’ (Ιουλίας Πιτσούλη «Μυστική Οδύσσεια»

Έχοντας μια ξεκάθαρη αίσθηση του σκοπού μας, συνδεόμαστε με την καρδιά. Αποκτάμε μια ευρύτερη εικόνα για τη ζωή μας, για τη σχέση μας με τον εαυτό και τους άλλους. Είμαστε αποφασιστικοί, τοποθετούμε υψηλούς στόχους – στόχους φωτός. Πλαισιώσουμε τις καθημερινές μας αποφάσεις και δράσεις, σύμφωνα με ότι μας δίνει νόημα και αξία. Υλοποιούμε τα ‘σωστά’ αποτελέσματα για μας. Ζούμε με ροή, αρμονία, ειρήνη. Εκπληρώνουμε το βαθύτερο προορισμό μας.

‘Δίχως έναν ξεκάθαρο θετικό στόχο, προσδιορισμένο από την αρχή, η κατάσταση θα φαίνεται απλώς να εξελίσσεται δίχως να γίνεται αντιληπτό το νόημά της παρά μόνο στο τέλος. Η αξία της απόφασης εκ των προτέρων όσον αφορά αυτό που θέλουμε να συμβεί βρίσκεται στο ότι τελικά θα αντιληφθούμε την περίσταση ως μέσον γι’ αυτό που θέλουμε να συμβεί. Έτσι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να παραβλέψουμε ό,τι παρεμβαίνει στον στόχο που έχουμε θέσει και θα επικεντρωθούμε σε ό,τι συμβάλλει στην επίτευξή του. Τότε, η κάθε περίσταση θα έχει το νόημα που ο προκαθορισμένος στόχος μας της έδωσε. Έτσι, αν η περίσταση χρησιμοποιηθεί για την αλήθεια, το αποτέλεσμα θα είναι η ειρήνη.’

Μαθήματα Θαυμάτων (κεφ. 17, VI.4)

 

Μεθοδολογία – Διάρκεια Εργαστηρίου Ανακαλύπτοντας το σκοπό της ζωής μου

Το Βιωματικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας Ανακαλύπτοντας το σκοπό της ζωής μου υλοποιείται μέσα από διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις, αξιοποιώντας εργαλεία από τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), τη Gestalt, το Θεατρικό Παιχνίδι, τους Διαλογισμούς. Η προσέγγιση είναι βιωματική, καθώς η γνώση αφομοιώνεται, έχει διάρκεια, μας αλλάζει και μας μεταμορφώνει, όταν εμπλεκόμαστε σε μια νέα εμπειρία με όλο μας τον εαυτό, προσωπικά, συγκινησιακά.

Συντονίστρια και συν-ταξιδιώτης

Niki Anandi Koulouri  Leadership and Creativity Coach, Enneagram Practitioner, Trainer, Facilitator, Speaker

Επικοινωνείστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για κρατήσεις θέσεων

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: στο [email protected], στο τηλ. 6978 892 893 (Niki Anandi Koulouri) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Αντιγράψτε αυτό που διαβάζετε
captcha