Τάσος Κατέχης | 4people matters

Τάσος Κατέχης | 4people matters

Learning Facilitator | Communication Trainer

O Τάσος Κατέχης γεννήθηκε το 1977 στη Βοστόνη των ΗΠΑ, μεγάλωσε στην Κέρκυρα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό κολέγιο Ελλάδος Deree College, Business administration με κατεύθυνση Information Technology.

Eργάζεται σαν υπεύθυνος εξεύρεσης πόρων στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2009.

Από το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως Προπονητής Ρητορικών Αθλημάτων “Debate” στο βρετανικό σχολείο Saint Catherine’s και από το 2006 ως Εκπαιδευτής Επικοινωνίας για ενήλικες μέσω Βιωματικών Ρητορικών Αθλημάτων. Είναι σύμβουλος στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Διετέλεσε πρόεδρος του Deree College Debate Club. Το 1999-2000 συμμετείχε σε πανελλήνια πρωταθλήματα Debate και προκρίθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι μαθητές του κατείχαν θέσεις στο Top 3 σε παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα.

Σαν ιδρυτικό μέλος Ρητορικών Ομίλων Πανεπιστημίων Αθηνών συνέβαλε στην εξέλιξη, ανάπτυξη και διάδοση των Ρητορικών Ομιλών και Αγώνων στα δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω του Υπουργείου Παιδείας. Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση σαν μέσο διδασκαλίας.

To 2006 και 2007 συνεργάστηκε με την Exelia Learning και συμμετείχε στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού παιχνιδιού επικοινωνίας και ρητορικής για ενήλικες Play2Speak όπου αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου Κατάρτισης).

Ο Τάσος συνεργάζεται με την 4people matters σε θέματα επικοινωνίας.