Θεματική Ενότητα: Εννεάγραμμα

Η 4 people matters μοιράζεται υλικό σχετικά με το Εννεάγραμμα.

Το Εννεάγραμμα είναι ένα εργαλείο, ένα σύστημα αυτογνωσίας, και προσωπικής ανάπτυξης το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική μεταμόρφωση.

Μια γεωμετρική φιγούρα, που σκιαγραφεί, περιγράφει τους εννιά (9) βασικούς τύπους της ανθρώπινης φύσης και τις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ τους.

Σήμερα, αξιοποιείται τόσο στην θεραπεία, όσο στη συμβουλευτική, στο coaching, και στην αναζήτηση της πνευματικότητας. Συγχρόνως, εφαρμόζεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον με εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιχειρήσεις και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο το αξιοποιούν ως εργαλείο αυτογνωσίας και επικοινωνίας για θέματα όπως είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη, η εταιρική επικοινωνία, η ανάπτυξη ομαδικότητας και η διαχείριση συγκρούσεων, η ηγεσία, η ανάπτυξη των ανθρώπων.

Το σύγχρονο Εννεάγραμμα των τύπων προσωπικότητας, αποτελεί εξέλιξη της σύγχρονης ψυχολογίας, που έχει τις ρίζες της στην σοφία πολλών και διαφορετικών αρχαίων πνευματικών παραδόσεων.

Σαν σύμβολο αποτελείται από ένα κύκλο, ένα τρίγωνο και μια εξάδα. Η λέξη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ‘Εννέα΄και ΄Γράμμα’, με την έννοια του σχήματος, καθώς είναι ένα σχήμα με 9 κορυφές’. Ο κύκλος συμβολίζει την ενότητα ενώ το τρίγωνο και η εξάδα τον τρόπο που είναι διαιρεμένη.

Εννεάγραμμα: Κατανοώντας τον εαυτό και τους άλλους

Εννεάγραμμα Γράφει η Niki Anandi Koulouri   ‘Αυτός που γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Αυτός που γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός’. Λάο Τσε   Φανταστείτε τον εαυτό σας, να έχει στη διάθεσή του ένα ζευγάρι ‘ειδικά γυαλιά΄ τα οποία κάθε φορά που τα φοράει κατανοεί βαθιά και ουσιαστικά τόσο τον εαυτό του, όσο και [...]